Парламентът на РС Македония започна дебата за внесените от правителството

...
 
Парламентът на РС Македония започна дебата за внесените от правителството
Коментари Харесай

РС Македония отложи гласуването за вписването на българите в Конституцията

 

Парламентът на районен съд Македония стартира дебата за импортираните от държавното управление в Скопие промени на Конституцията. След като редица депутати и държавни ръководители се изрекоха от трибуната на македонския парламент, ръководителят на Народното събрание на РСМ приключи дебатите и съвещанието, съобщи 24 часа.

Не е ясно, по кое време ще се организира идващото съвещание, на което по процедура и правилника на Народно събрание би трябвало да бъдат гласувани измененията. Това провокира викания от опозицията, която изиска неотложно гласоподаване, тъй като ръководещото болшинство няма нужното болшинство.

„ Решението за измененията е взето тук, в Скопие и с това отхвърлям всички спекулации за оказан от някого напън. Промените нямат за цел да застрашат македонския народ и неговите история и език или който и да било въпрос, обвързван с македонската еднаквост “, съобщи министър председателят Ковачевски.

Според импортирания план, в нея би трябвало да бъдат включени българите, което, от своя страна, е изискване за започване на същинските договаряния за участие на Македония в Европейския съюз.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР